Archiwa kategorii: Wydanie 23/2024

Karpioki – innowacyjna przekąska z mięsa karpia

Innowacyjna przekąska o nazwie karpioki powstała jako odpowiedź na współczesne wyzwania związane z marnotrawieniem żywności [...]

Grzegorz Tokarczyk, Grzegorz Bienkiewicz, Patrycja Biernacka
Sople, kwiaty morskie, kule lodowe i inne zimowe cuda natury

Zima odkrywa przed nami najbardziej niezwykłe oblicza natury, zamieniając wodę w lodowe dzieła sztuki, które [...]

Iwona Szyprowska-Głodzik
Zimowe tarło reliktów glacjalnych Bałtyku

Wśród ryb Wszechoceanu spotkamy o wiele więcej gatunków rozradzających się zimą niż w wodach słodkich. [...]

Adam Kapler
Trzy kroki do… budowy studni, czyli kiedy trzeba uzyskać pozwolenie na pobór wód podziemnych

Nie ma, nie ma wody na pustyni… Pamiętacie ten tekst? No więc woda na pustyni [...]

Katarzyna Biegun
Assistant Icon

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z Internetu. Zgadzając się, zgadzasz się na użycie plików cookie zgodnie z naszą polityką plików cookie.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Ustawienie prywatności

Kiedy odwiedzasz dowolną witrynę internetową, może ona przechowywać lub pobierać informacje w Twojej przeglądarce, głównie w formie plików cookie. Tutaj możesz kontrolować swoje osobiste usługi cookie.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Cloudflare
For perfomance reasons we use Cloudflare as a CDN network. This saves a cookie "__cfduid" to apply security settings on a per-client basis. This cookie is strictly necessary for Cloudflare's security features and cannot be turned off.
  • __cfduid

Odrzuć
Zapisz
Zaakceptuj

music-cover